🔔 Deze week delen wij graag de ervaringen van een aantal van onze zorgverleners! 📢

Te beginnen met onze topper Sarah: a.k.a. ‘De zuster’
Sarah werkt al acht jaar in de thuiszorg. Dagelijks gaat ze op pad naar ouderen die hulp nodig hebben. Ze geniet van de verhalen van haar cliënten en helpt hen met hart en ziel. Elke dag is anders, en dat houdt haar scherp. Ze komt thuis met de meest uiteenlopende ervaringen; van een cliënte die haar jeugdverhalen deelde tot de heer Jansen die gewoon wat gezelschap wilde bij zijn dagelijks bakje koffie. Voor Sarah is de thuiszorg niet gewoon een baan, het is een roeping. Zij voelt zich daar thuis!

Charlotte: ‘Het luisterend oor’
Charlotte is psycholoog bij een GGZ-instelling. Elke dag ziet zij de uitdagingen en de veerkracht van haar patiënten. Zij is erin getraind om goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, waardoor haar patiënten zich gehoord en begrepen voelen. Haar spreekuur is een veilige haven voor velen. Charlotte gelooft heilig in het potentieel van elk individu, ongeacht hun psychische uitdagingen. Door de jaren heen zag zij al vele triomfen en tegenslagen. Desondanks vindt zij dat iedereen een ‘kans’ verdient en zij zal daar de aankomende jaren gewoon voor blijven vechten.

Omar: ‘De alleskunner’
Omar werkt als persoonlijk begeleider op de woongroep. Hij helpt zijn cliënten met hun dagelijkse routines, van opstaan en aankleden tot het deelnemen aan activiteiten op de dagbesteding. Omar’s lach is aanstekelijk en zijn geduld is oneindig. Hij ziet niet de beperking, maar het individu. Hij viert de kleine overwinningen, zoals wanneer een van zijn cliënten voor het eerst zelf zijn of haar schoenen aandeed of een nieuw woord leert. Voor Omar is elke dag in de gehandicaptenzorg een les in nederigheid en liefde. Ook voor Omar geldt dat iedere dag anders is en juist dat geeft hem zijn werkplezier.

Ondanks de verschillen in hun werkzaamheden hebben ze één ding gemeen: een diepe passie voor het helpen van anderen. Herken jij dit verhaal? Steek hen dan een hart onder de riem door dit bericht te liken!😉

Noot: alle genoemde namen zijn fictief of geplaatst met goedkeuring van de zorgverlener.

LinkedIn
Facebook
Twitter