Veelgestelde Vragen

Uw Zorgbemiddelaar begrijpt dat je wellicht met diverse vragen zit. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van veelvoorkomende vragen. Mocht jouw specifieke vraag hier niet bij staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 030 208 18 23.

Ziekte is een onvermijdelijke situatie en daarom is er een specifiek proces voor ziekmeldingen. Je kunt ons 24/7 bereiken om een ziekmelding door te geven. We vragen je om dit tot uiterlijk 2 uur voorafgaand aan je dienst te doen. Zo kunnen we tijdig vervanging regelen. De stappen om je ziek te melden zijn:

  1. Bel ons noodnummer 06-14864105. Tijdens kantoortijden (maandag t/m vrijdag, 09:00-17:00) kun je ons bereiken op 030-2081823.
  2. Na je ziekmelding zullen wij de zorginstelling informeren en proberen vervanging te regelen.
  3. Krijg je ons niet te pakken, neem dan direct contact op met de afdeling.
  4. Kun je ons telefonisch niet bereiken en heb je contact gehad met je afdeling, mail ons dan naderhand op info@uwzorgbemiddelaar.nl.
  5. Vergeet jezelf niet beter te melden wanneer dit van toepassing is.

Het niet verschijnen op een dienst zonder tijdige melding of geldige reden wordt beschouwd als een ‘no-show’. Dit heeft consequenties, zoals een officiële waarschuwing en mogelijke schorsing, gezien de grote verantwoordelijkheid die je als zorgverlener draagt.

Ja, maar alle ruilingen dienen vooraf met ons te worden besproken. Wij zullen de ruil beoordelen op legitimiteit en gelijkwaardigheid. Ruilen zonder onze toestemming is niet toegestaan.

Informeer ons tijdig wanneer je moet overwerken. Noteer ook de naam van de betrokken collega en zorg dat deze de overuren naar het roosterbureau stuurt.

Het is essentieel om je uren direct na je dienst te loggen via onze applicatie. Uitstel kan leiden tot vertragingen in de facturatie, dus zorg dat je ze zo snel mogelijk na je dienst invoert.

Als zzp’er regelen wij de facturatie voor jou. Elke week ontvang je een factuur van je gewerkte uren, die na 30 dagen aan je wordt uitbetaald.

Als zzp’er kun je alle kilometers meenemen in je jaaraangifte. Sommige zorginstellingen bieden ook een reiskostenvergoeding. Informeer bij je planner naar de specifieke regelingen.

Ja, je dient je altijd representatief te kleden. Ongepaste kleding wordt niet geaccepteerd. Indien nodig kun je bij ons een verpleegjasje aanvragen.

Blijf kalm en alert in het geval van een conflict. Je kunt ons altijd bereiken op ons spoednummer. Als je je onveilig voelt, zoek dan eerst een veilige plek op voordat je contact met ons opneemt.

Je kunt je bij ons inschrijven via onze website, mits je een relevante zorgopleiding hebt afgerond. Als zzp’er zijn er specifieke vereisten en vragen we relevante documenten op. Bel ons, dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Ja, wij bieden een scala aan cursussen en trainingen om je te ondersteunen in je professionele ontwikkeling. Deze kun je vinden op ons daarvoor bestemde portaal: uzbacademy.nl.

Alle contractuele en juridische zaken worden beheerd door Uw Zorgbemiddelaar. Wij werken conform de NBBU juridische richtlijnen en bieden ondersteuning bij eventuele geschillen of vragen.